lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!

Jag önskar alla som jag känner ett fint och roligt 2012! Jag vet att en av de största händelserna i mitt liv hittills kommer att äga rum i år, och även om det är månader bort så kommer tiden att gå lika fort som den alltid har gjort. Måste kanske ta och ta tag i planeringen lite snart :P Även andra spännande saker kommer att hända personer i min närhet. Min käre bror ska bli far för första gången och några kompisar ska uppleva samma händelse som jag och Mats kommer att göra. Ett år att se fram emot med andra ord! 

Tolvslaget för mig speglade dock inte året som komma skall (hoppas jag!). Tände en marschall för nära och kära som lämnat jordelivet, såg två fyrverkerier lysa upp himlen en sekund eller två, och sedan gick jag in och vek servetter. Jag sitter på jobbet med andra ord. Någon måste ju göra det också när man har ett dygnet runt-/ året runt-öppet ställe. Jag klagar inte, jag fick ju vara ledig under julhelgen istället. Hursomhelst, nu ska jag ta tag i mina sysslor, även om jag inte behöver stressa inatt. Det är mycket lugnt här. 

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA! 

torsdag 17 november 2011

Gräsänka

Mats är borta med jobbet ett par dagar, så jag är hemma själv med de fyrbenta vännerna. Det känns konstigt att vara ensam hemma, speciellt när jag ska sova. Vaknade i morse av att jag höll på att trilla ur sängen på Mats sida, jag är tydligen van vid att ha ett "hinder" där :P 

Dagen idag är ledig från jobb, även om min chef kallat till ett extra möte senare i eftermiddag, har ingen aning om vad det handlar om, hoppas att det inte är alltför negativt. Har en känsla av att det inte är en helt bra anledning som ligger bakom dock, varför skulle han annars kalla till möte med så kort varsel? Återstår att se antar jag.

Har börjat skissa på framtiden också, de ursprungliga planerna har förändrats en hel del, men till det bättre känns det som. Nu gäller det bara att organisera upp alla tankar och viljor så att allt går åt samma håll! :)

Just det, idag ska jag mest troligt inhandla julgransdekorationer, blir ju julafton hemma hos oss i år och mor och far kommer hit till oss! Skoj! :)

tisdag 18 oktober 2011

Schemaändring och en stackars gubbe.

Vaknade precis före att min chef ringde imorse, ca kvart i 7. En av mina kollegor hade blivit sjuk så han undrade om jag kunde komma in och jobba förmiddag istället för eftermiddag, börja kl 8 och sen sluta 16.30 då en annan kollega kunde komma in och ta eftermiddagen. Man måste ju ställa upp för laget, nästa gång kan det ju vara min tur, så eftersom att jag redan var vaken klev jag upp och begav mig till jobbet. Kändes lite skumt att inte gå hem vid kl 15 som man vanligtvis gör när man har förmiddagspasset, men vad gör man? Dagen i sig var inte speciellt händelsefull, förutom att brandlarmet blev testat i hela hotellet, så jag fick mig en liten mini-brandlarmsgenomgång av han som kom för att testa larmet. Inte helt fel tycker jag, det är ju något man aldrig kan vara för förberedd på om det någon gång skulle vara skarpt läge.

Efter jobbet har dagen varit hyffsat händelselös, förutom att jag träffade en medelålders herre som inte verkade speciellt positiv till livet när jag var ute med hundarna. Har träffat denne herre en gång förut när han var inne på hotellet och köpte en öl, kan inte påstå att han var positivare då. Han frågade mig om man hade hundar som substitut för barn, sen sa han att han hatade hundar också. Tänkte inte bry mig så mycket åt hans bitterheter, men när han nästan cyklade över Brutus blev jag inte glad alls. Hade han inte cyklat iväg vet jag inte vad jag hade gjort. Är mest glad över att jag hann dra undan Brutus så att han inte blev skadad, trots att han är en hårding till hund. Nu i efterhand tycker jag mest synd om mannen, det kan inte vara lätt att hela tiden vara så sur på saker och ting.

En positiv sak är dock att Skrutt äntligen har kommit hem från utlandet, så nu kan jag ringa henne stup i kvarten igen! :D

söndag 16 oktober 2011

Helgen!

Från att inte ha några som helst planer för min lediga helg så blev den ändå rätt fullspäckad. När jag vaknat på fredagen runt 12-tiden efter mitt nattpass på jobbet och haft ut hundarna loggar jag in på facebook och har fått ett meddelande av Karin att dom är i Östersund. Hade helt glömt bort att det var i fredags de skulle komma så blev rätt glad av det hela. Ringde upp henne och det resulterade i en tur på stan och sen after-work på Plaza. Mycket trevligt och fick inviga mitt team-memberkort på riktigt också. Me like very much! Mycket bra kväll trots att Mats var borta över natten med jobb.

Lördagen hade inte heller några planer men det slutade med att jag hamnade hos Anna N på fest och senare på Plaza igen. Också en mycket trevlig kväll med mycket dansande och sjungande-med-i-låtar tills jag hade ont i halsen. Kul var det iallafall! :)

Idag ska jag göra så lite som möjligt så länge som möjligt för att ladda inför arbetsveckan som väntar. Om två helger är jag i pite och hälsar på! Längtar som en tok :)

måndag 10 oktober 2011

Lediga måndag

Tog en sovmorgon idag, eller ja, var upp strax efter kl 6 för att ta emot lilla Dexter som vi sitter hundvakt åt idag medan hans matte Lisa jobbar, men fick ju somna om igen efter att hundarna lugnat ner sig lite. Dom blir ju som så uppspelta när dom får besök :) 

När både jag och Mats vaknat till liv tog vi oss en promenad med hundarna i höstsolen och sen passade vi på att byta till vinterdäck på bilen. När jag säger vi så menar jag faktiskt vi, jag bytte två däck, även om Mats fick lov att hjälpa mig loss med bultarna först, dom satt så hårt att det inte hjälpe att jag hoppade på fällkorset ens! Jag förstår inte riktigt varför folk ibland kan bli förvånade när jag säger att jag kan byta däck på en bil. SÅ svårt är det faktiskt inte, och om man har problemet jag hade idag med att bultarna satt för hårt så kan man nog låna/hyra ett tryckluftsverktyg på en GDS-hall eller något till hjälp. Men svårt? Nja det tycker jag nog inte. Jobbigt? Ja en smula däremot och smutsig blir man också :P

Annars idag så har det inte hänt överdrivet mycket. Anna kom förbi och hängde ett tag så jag fick sällskap till middagen även om Mats åkte till jobbet. Surrade en massa som vanligt :) Lisa kom även förbi en stund mellan hennes två jobb så jag har haft bra med sällskap idag. Imorgon påbörjas den första av mina 3 arbetsdagar den här veckan, sen är det långhelg. Ska bli skönt. Har även beställt tågbiljetter hem till senare i månaden, så ska bara ta ledigt nu så blir det bra ;)

söndag 9 oktober 2011

Söndagkväll

Har precis avslutat min arbetsvecka, sådär lagom en och en halv timma innan veckan officiellt är slut också, om man tittar på klockan. Ledig imorgon, ska bli skönt att bara få pyssla med det jag känner för en dag :)

Helgen har varit hektisk, middag hos Mats mamma både fredag och lördag och sen födelsedagsfika hos Emma och Niclas idag, plus jobb lördag och söndag. Jobbade även lite på fredagmorgon också, eftersom att jag hade haft nattpasset och slutade 06.45. Efter att man då sovit några timmar är hela dagen borta nästan, så det var inte mycket jag hann med då. Veckan som kommer har jag iallafall min "lilla" arbetsvecka, bara tre dagar så det ska bli skönt att hinna med lite annat också. Tycker om att jobba, men ibland är det skönt att slippa gå dit ;)

Nej, nu ska jag krypa till kojs, så att man orkar med dagen imorgon! :)

onsdag 5 oktober 2011

Bloggomstart?

Jag kan ju alltid se om jag lyckas med det här att uppdatera lite oftare. Jag ska inte lova något dock ;) Så, vad har hänt sen sist? Alldeles för mycket för att ta upp allt i ett och samma inlägg, men kan lista dom stora sakerna iallafall:

  1. Jag och Mats har bestämt ett datum för när vi ska gifta oss! 21a juli 2012 blir det, planeringen är i full gång. 
  2. Jag hade som jag nämnde sist fått ett nytt jobb precis då, en mycket begränsad tjänst på ynka 20% provanställning, MEN som nu har blivit 90% tillsvidareanställning! Kan inte säga annat än att jag är mycket nöjd över det hela :)
  3. Mats har också fått ett jobb, han är nu sprayisolerare! :)
Saker och ting rullar onekligen på och jag trivs riktigt bra med livet. Största bekymret just nu är att vi ska försöka byta ut vår bil mot en lite mindre variant, vi har kommit fram till att vi inte behöver ha en så stor bil som vi har just nu och lite ekonomisk måste man ju vara. Det gäller bara som sagt att hitta en passande bil och allra helst en bil vars ägare vill ta vår nuvarande bil i utbyte plus minus mellanskillnad.

Avslutar inlägget med en liten bild på Timon :)

måndag 2 maj 2011

Bloggtorka deluxe

Egentligen kanske jag ska ta och inse att jag inte är så bra på det här med att blogga regelbundet. För några veckor sen hade jag ju iallafall en ursäkt till att inte ha något att skriva om när jag bara gick hemma om dagarna, men nu har det ju faktiskt hunnit hända en del saker i mitt liv som jag inte nämnt alls här i bloggen. Jag vet faktiskt inte varför det blivit så. 

Största händelsen i mitt liv hittills är iallafall att Mats har friat, så nu är vi förlovade! :) Det var faktiskt ett tag sen vi tog det beslutet nu, men vi fick ringar först förra veckan, så på något sätt känns det mer "officiellt" nu, facebook-relations-statusar till trots. Är riktigt nöjd med ringarna, även om vi kanske kommer att byta ut dom senare då de är i silver. Det får bli en senare fråga.


En annan sak som hänt är att jag fått ett nytt jobb äntligen! Dock är det inte heltid, och inte ens halvtid, utan bara 20% just nu, även om jag fått jobba nästan heltid medan jag gått inlärning, och till sommaren så kommer det att bli heltid typ också då andra ska på semester. Just ja, det är receptionen på Scandic Syd här i Östersund som är min nya arbetsplats. Hoppas att jag kan få en större tjänst så småningom så att inte något som "slut på deltidsdagar" hos A-kassan tvingar mig att välja mellan ersättning från dom och att fortsätta jobba på Scandic. Jag trivs verkligen så bra där och jag vill inte bli "tvingad" att sluta för en sån sak! Håll tummarna!

måndag 11 april 2011

Första dagen i repan!

Tidig morgon idag. Började jobba kl 7.00 så väckaren ringde kl 5.45. Lagomt segt, men av någon anledning är det alltid lättar att kliva upp om man har en tid att passa. Är jag ledig har jag verkligen HUR svårt som helst att kliva upp när väckaren ringer. Nåväl, hittade min ledighetsansökan i MITT postfack (ja, jag är fortfarande helt stolt över att ha ett postfack för första gången i mitt liv :P ) inför tvillingarnas dop, och den var beviljad! :) Så nu är det löst, nu är det bara att hålla tummarna för att Mats också får vara ledig den helgen om han skulle hitta ett jobb innan dess.

Efter jobbet städade vi lite här hemma, och sen åkte jag iväg med Hannah upp till hennes och Mats mamma. Hon frågade om vi ville ha plättar till middag så det var bara att åka och hämta Mats så han också fick vara med på det kalaset. Galet gott var det! Efter middagen tog vi en promenad hem med grabbarna, älskar verkligen att det är vår nu! :)

måndag 4 april 2011

"Kostymnisse"

Känns som att jag har fått lite fler vuxenpoäng i och med mitt nya jobb. Jag har nämligen ha kavaj, skjorta och kostymbyxor/kjol som arbetsuniform! Jag vet, klädseln är inte det som spelar störst roll på ett jobb ändå, men jag kände mig professionell i de kläderna på något sätt :) I övrigt så gillar jag stället så långt, och de av mina nya kollegor som jag hunnit byta några ord med. Jag ser verkligen fram emot att lära mig mer nu och att få börja jobba på riktigt! :)

söndag 27 mars 2011

Sköna söndag

Dagen idag har varit lika slö som  resten av helgen har varit, med andra ord precis så som en söndag ska vara. Har slappat rätt rejält, förutom då det var dags att ta ut hundarna förstås. Behövde inte ens tänka på middag idag, eftersom att Mats pappa hade kuponger på Sibylla som skulle gått ut imorrn så han sa att han kunde bjuda oss dit. Vi har varit duktiga och inte ätit skräpmat på hela mars, så när förslaget kom så tackade vi inte nej. Nog för att vi vet att skräpmat inte är bra egentligen (det hörs ju rätt tydligt på namnet) så kan jag inte förneka att det är gott :) Efter det har jag kollat på film och myst i soffan med Brutus, han har fått för sig att han helst ska ligga ovanpå mig när jag ligger i soffan. Tur att han bara väger 10kg :P

Resten av helgen då? Lördagen var också rätt händelselös, jag var som en geléklump efter att ha spenderat några timmar på badet i fredags så jag gjorde inte många knop. Fredagen däremot var rätt fullbokad (för en gångs skull) med jobbintervju, bad och simning samt middag hemma hos Mats mamma. Galet gott var det att komma direkt från badhuset och få mat serverat utan att behöva göra nått alls :)

tisdag 22 mars 2011

Senaste tiden..

Dagarna flyter ihop för mig rätt ordentligt just nu. Den ena dagen är den andra lik för det mesta. Har jag nämnt tidigare att det håller på att driva mig till vansinne? Nåja, några "ovanliga" saker har jag hunnit med sen sist. I lördags  var jag och åkte långfärdsskridskor för första gången i mitt liv. Det var skoj, men mina skor var inte direkt stabila så det var svårt att få till bra "skär" utan att tappa balansen. Lyckligtvis hade Hanna med sig ett par stavar som jag fick låna så jag kunde staka mig framåt mesta vägen. Om det blir fler gånger ska jag komma ihåg att använda skor som är mer stabila i vristerna.

Lite hundlek har det blivit med Dexter för de fyrbenta vännerna och snart kommer de öppna träningarna för agility att dra igång i Brunflo igen så då har jag bestämt mig för att testa det med Brutus och se om det är något han gillar. Jag hoppas att han kan strunta i eventuella hundar runt omkring och fokusera på mig och hindrena, för det vore verkligen SÅ roligt att få börja köra agility med honom. Håll tummar och tår! :)

Jag har även hunnit med en jobbintervju och igår blev jag kallad till en andra intervju senare i veckan så den biten är rätt spännande just nu! 

lördag 12 mars 2011

Lördag hela dagen

Lördagar har alltid varit något av en favoritdag för mig, även om det inte alls betytt att jag varit ledig alla gånger. Har ju jobbat en hel del helger i mina dagar så att säga. Det är bara något speciellt med lördagar, kan inte riktigt sätta fingret på vad dock. Började dagen som vanligt med att sova alldeles för länge, men när jag väl tagit mig ur sängen skrev Lisa och frågade om vi skulle låta hundarna leka lite, så det blev lite variation på svängen ute med hundarna iaf. Sen bjöd hon även in mig att se melodifestivalen tillsammans med henne och några till senare på kvällen, och eftersom att Mats inte är så värst förtjust i det spektaklet så tackade jag ja. Det var kul att "komma bort" lite även om det bara var till grannhuset. Ibland behöver man bara komma ur lägenheten en stund, speciellt nuförtiden då man inte jobbar.

Appropå jobb så har jag fått mig en jobbintervju nästa vecka, så nu håller jag alla tummar och tår och ber för att det ska gå bra och att jag får jobbet!

tisdag 8 mars 2011

Liten tös

Jag och Mats åkte hem till Emma och Niclas ikväll för att hälsa på dem och deras lilla dotter Leia som föddes för inte alls längesen. Galet söt var hon, och galet liten. Insåg dock när jag fick höra hennes födselvikt att mina små syskonbarn hade varit ännu mindre än henne när de föddes. Förstår inte att någon kan vara så liten, och att någon kan vara ännu mindre än vad Leia är går knappt att tro när man ser henne utan att kunna jämföra med någon som faktiskt är mindre. Det är verkligen ett livets mirakel tycker jag! :) 
 
Vi hade trevligt, som det brukar vara i Emma och Niclas sällskap. De bjöd på semlor och så surrade vi en massa. Mycket kretsade förstås kring lilla Leia, men även runt andra saker också. Jag fick hålla henne en stund, så nu luktar min kofta bebis :)  

Längtar galet mycket efter att få träffa tvillingarna igen nu. Förhoppningsvis blir det i Maj! :)


lördag 5 mars 2011

Amazing grace

De flesta (få) som läser den här bloggen vet om att jag är troende kristen (tror jag iallafall). Det är inte något jag "skyltar" med så där jättemycket och det är inte alltid folk inser att det är så. Oavsett vilket (för det spelar liksom ingen roll vad folk tror om mig och min övertygelse, den kommer inte att ändras), eller vad man tror på, så vill jag dela med mig av en låt vars svenska översättning snurrat i mitt huvud de senaste dagarna. Även om jag tycker att den svenska versionen är oerhört fin och betydelsefull, gillar jag den engelska lite mer, så det är den jag kommer att dela här. I videon saknas den 4e och 5e versen, men jag tar med den i texten nedan ändå.




Amazing Grace, how sweet the sound
That saved a wretch like me.
I once was lost but now am found
Was blind but now I see.

T'was Grace that taught my heart to fear.
And Grace, my fears relieved.
How precious did that Grace appear
The hour I first believed.

Through many dangers, toils and snares
I have already come;
'Tis Grace that brought me safe thus far
and Grace will lead me home.

The Lord has promised good to me.
His word my hope secures.
He will my shield and portion be,
As long as life endures.

Yea, when this flesh and heart shall fail, 
And mortal life shall cease,
I shall possess within the veil,
A life of joy and peace.

When we've been here ten thousand years,
Bright shining as the sun.
We've no less days to sing God's praise
Than when we've first begun.

Amazing Grace, how sweet the sound
That saved a wretch like me.
I once was lost, but now am found
Was blind but now I see.

Barnkalas

Har precis kommit hem från att ha varit och firat Alicias 5-årsdag. Det är alltid lika roligt att träffa de små tjejerna, hann ju fästa mig vid dem rejält när jag delade lägenhet med dem och deras far där ett år. Sällskapet var trevligt, om ibland en aning högljutt (men så ska det väl vara på barnkalas?) och det bjöds på gott fika. Rosa tårta med massa godis på och kakor. Riktigt gott tycker jag :) Byggde lite lego med Rebecca också som fick en present hon med, även om det inte var hennes födelsedag :P Hade nästan glömt bort hur roligt det kan vara också. Egentligen är det ganska dumt att det ska behövas ett barn i närheten för att barnasinnet ska komma fram ordentligt, men jag antar att det är bättre än att det inte finns där alls. 


Ikväll ska jag på middag hemma hos Anna, det blir nog riktigt trevligt det också! :)

lördag 26 februari 2011

Fler vinterhundbilder

Vi åkte till minnesgärdet idag igen tillsammans med Lisa och Dexter. Det är så roligt att våra fyrbenta små vänner leker så bra ihop :) 










måndag 21 februari 2011

Brutus vs Snabeldraken




 Brutus hade en liten dust med dammsugaren, aka Snabeldraken, som hade "stulit" hans allra käraste boll :)


Slipa och lacka

Jag och Mats åkte iväg till Brunflo och hans pappa idag för att lacka vårat soffbord som han har slipat. Det var fullt i fläckar och allmänt luggslitet så det var verkligen behöveligt. Vi lackade ett varv, men eftersom att det ska lackas två varv så fick vi inte ta med bordet hem idag. Mats pappa var snäll och sa att han fixar det andra varvet imorgon :) Efter allt lackande så åkte vi till Sibylla för att äta, det var gott som vanligt, men just nu verkar inte min mage vara helt nöjd med sin tillvaro. Får se om det blir något av det senare.

Annars har dagen varit lugn, det är faktiskt ganska trist att inte ha så mycket att göra på dagarna..

söndag 20 februari 2011

En stund på isen

Jag och Mats tog hundarna och åkte till Minnesgärdet tillsammans med Lisa och Dexter idag för att låta hundarna springa av sig på isen en stund då det inte var så kallt ute. Riktigt trevligt tycker jag :)

Dexter jagade Brutus mer än han jagade bollen, tror vi iallafall :)

Ge Brutus en boll och han är den lyckligaste hunden i världen :)

Timon, Brutus och Dexter i full karriär :)

lördag 19 februari 2011

Ätar-dag typ

Sov alldeles för länge idag igen. Jag börjar tvivla på att mina många sömntimmar inte beror på att jag är trött egentligen, utan att jag har haft en hel massa drömmar jag inte riktigt velat vakna ifrån senaste dagarna. Är det en legitim ursäkt för att sova bort halva dagen?

Mats ringde iallafall och väckte mig kl 13 (!) när han var på väg från bowlinghallen och frågade om jag ville följa med han och hans pappa och äta på stan. Tyckte det lät som en bra plan så klev upp och gick ut med hundarna. Det blev att äta på Sammurai, nära och bra från oss såhär i kylan. Entrecôte Yakuniku (stavning?) blev det för oss alla tre, men jag tror att det hade räckt om vi hade beställt in två portioner. Galet stora de var! Fick i mig kanske en tredjedel så bad att få ta med mig resten hem. Har aldrig bett om en "doggy bag" någonsin förut, men antar att någon gång måste vara den första! Medan vi var ute med hundarna innan Sammurai så ringde förresten Mats mamma och frågade om vi ville komma och äta hemmagjort pizza till middag hos henne och eftersom att det var några timmar kvar dit så tackade vi ja. Det var också gott, även om vi inte orkade äta så jättemycket av pizzan efter den bastanta lunchen.

Avslutade kvällen med att kika på melodifestivalen tillsammans med Mats mamma och sen åkte vi hemåt.

Och till sist: Stort GRATTIS till Emma och Niclas som har fått en liten dotter för inte alltför många timmar sedan! :)

torsdag 17 februari 2011

Att älska är svårt

Hittade den här krönikan via en vän på facebook alldeles nyss. Mycket läsvärd tycker jag, och så som min vän också beskrev det hela så uttrycker författaren mina tankar i ämnet mycket väl. Läs och begrunda!

http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.2331532/marcus-birro-att-alska-ar-svart

onsdag 16 februari 2011

Onsdag idag igen

Det känns lite som att jag har tappat kollen på vilken dag det är, dom flyter som bara förbi utan att jag märker att dom går. Antar att det beror på att jag inte har något jobb just nu..

Appropå jobb så skickade jag in ett par ansökningar idag, båda servitrisjobb. Egentligen skulle jag vilja göra något annat för att utvecklas personligen och använda min utbildning, men så verkar ju inte systemet vara uppbyggt. Nåja, antar att jag inte har möjlighet att vara kräsen just nu, man måste ju ha pengar för att leva i denna värld. Hoppas bara att jag får napp på något av de andra jobben jag sökt istället!

I övrigt har det inte hänt så mycket sen sist, jag och Mats tar det mest lugnt här hemma då vi båda är lite småkrassliga. Han är dock på bättringsvägen medan jag verkar gå åt andra hållet. Äsch, det går väl över snart.

söndag 13 februari 2011

Korvgrillning fast inomhus

Hade planer på att spendera lite tid i parken tillsammans med Lisa och hennes Dexter idag och grilla korv och allmänt må gott, men vädret ville annat. Ingen sol idag inte, utan bara igår då jag skulle jobba och inte hann med mycket annat, typiskt. Nåja, vi såg till att ha trevligt ändå, bara att vi bestämde att äta korven inomhus istället. Det är inte helt fel att ha en grill-stekpanna sånna gånger! :)

Mötte upp Olov och handlade tillsammans och sen kom Linda och hennes karl och joinade oss när vi gick en sväng med hundarna upp till campus så de fick springa lite. Efter det gick vi hem till oss och gjorde mat. Det är rätt skönt ändå att så länge man har rätt sällskap så behöver en middag inte vara mer avancerad än korv med bröd :)

torsdag 10 februari 2011

Blöt hund

Badade Timon idag, första gången han har fått bada hela sig sen vi fick honom och det var som att halva hunden försvann :P 

Så här brukar han se ut för det mesta..
..och såhär ser han ut när han är väldigt blöt :)

Onsdag

Var allmänt uttråkad när jag vaknade, men solen sken så jag tänkte ta mig iväg på en lite längre promenad med hundarna så fort jag klivit upp. Dock tyckte min kropp annorlunda. Var fortfarande klen sen blodgivningen så det fick bli den vanliga svängen istället. Kom hem och hade fortfarande ingen inspiration till vad jag kunde tänkas hitta på, och med en smula frustration sa jag till Mats att jag ville ha ett nytt spel till Wii:t. Han var så snäll då och sa att jag kunde ta hans kort och gå och köpa ett! :) Han tyckte att jag prioriterat bort det så många månader nu att det var dags. Sagt och gjort, kilade ner till affären och inhandlade Donkey Kong! :)

Senare på kvällen frågade Lisa om jag ville följa med till Oscars och äta lite soppa. Hade precis ätit då hon skrev, men följde med ändå för att hänga lite. Oscars är ju som trevligt för det mesta så. Väl där träffade vi på Linus som pluggade samtidigt som mig för något år sen, han hade tydligen börjat om att plugga så han var tillbaka i stan. Riktigt trevlig prick det där :) Vi satt och surrade bort någon timma och sen var det dags att röra sig hemåt. På det stora hela blev inte dagen så tråkig som jag hade trott att den skulle bli :)


måndag 7 februari 2011

Vars tog dagen vägen?

Klockan är snart 22 och det känns som att den här dagen näst intill har försvunnit utan att jag märkt det. Sov iofs rätt länge, till 11 typ, och sen var det dags att bege sig till sjukhuset för att lämna lite blod. Blev galet klen efter det den här gången, orkade knappt ta mig uppför trapporna hem till lägenheten efteråt. Galet läskigt faktiskt, även om jag vet att det kan bli så när man har tappat ur sig en halvliter av sin livgivande vätska. Stupade i säng och somnade, vaknade till när Mats kom och tog av mig glasögonen men slocknade igen rätt snabbt. Vaknade först runt 18 tiden, hade sovit minst tre timmar med andra ord. Klev upp och gjorde middag tillsammans med Mats, även om han sa att jag kunde ligga kvar och sova hela kvällen och natten om jag ville. Söt han är :)

Nu är det snart dags att ta ut hundarna på deras kvällspromenad, sen blir det nog att inta vågrätt läge igen tror jag bestämt. Dagen är ju nästan slut.

söndag 6 februari 2011

Spelkväll med Emma och Niclas

Har precis kommit hem från att ha spenderat några timmar hos Emma och Niclas på en spelkväll. Det blev Nintendo Wii igen, Super Mario Bros. Galet roligt tycker jag, märkte knappt att tiden gick och vips var klockan elva och det var dags att åka hem. Niclas ska ju upp och jobba imorgon. Sjukt sköna människor om man frågar mig :)

Stannade till på campus för att låta hundarna springa av sig lite, Brutus sprang som vanligt som besatt efter bollen Mats sparkade iväg åt honom. Tänk om det vore så enkelt att vara helt till sig av glädje? :)

Nu blir det strax dags för sängen, det är ju en dag imorgon också, tänkte försöka få NÅGOT gjort iallafall :)
Gonatt!

Gårdagen

Klev upp betydligt tidigare än vanligt för att följa med Jonas och hämta två av hans döttrar för en dag på stan. Har inte träffat dem på hur länge som helst så det var riktigt roligt :) Vi gick och handlade present till en av deras lekkamrater som de skulle på kalas till några timmar senare och sen gick vi runt på stan och kollade lite här och där. Dom hade ombyggnadsrea på Dressman så kikade lite åt Mats och fyndade rätt bra. Handlade saker som skulle ha kostat ca 1400kr om det varit ordinarie pris men betalade endast 200! Det tycker jag är riktigt bra rea det! :)

Efter turen på stan gick vi hem till oss och hängde lite innan det var dags för dem att åka på kalaset. Tjejerna hade riktigt roligt med hundarna och det var skoj att hänga med dem igen. Det slutade med att vi bestämde att Jonas och tjejerna skulle sova över hos oss, så det blev nästan värsta pyjamaspartyt :)

Rebecca och Alicia

Rebecca leker med Timon

Brutus vill ha Alicias uppmärksamhet :)

Örtagård i miniatyr

I somras gjorde jag ett försök att odla mina egna örter för att ha till matlagning etc. Tycker det är så gott när man gör till exempel fisk att ha med färska örter istället för torkade eller frysta. Den gången misslyckades jag lite med att sköta om dem, så de vissnade innan de blivit stora nog för att äta, men nu har jag bestämt mig för att försöka igen! Hoppas mina fingrar blivit "grönare" sen sist ;)


fredag 4 februari 2011

Imorgon

Just nu längtar jag massor tills imorgon, för då ska jag få träffa dom här två gotjejerna :)



Teletubbie

Snart är det dags för hundutställningssäsongen att dra igång, och självklart vill vi vara med på ett hörn med Brutus. Han är ju en sån enormt fin hund, både i utseende och psyke (det senare framför allt) MEN han håller upp öronen för mycket, om man ska följa rasstandarden. På grund av det så har det inte gått riktigt så bra som vi har velat på de senaste utställningarna, med tanke på att vi gärna vill avla på honom en vacker dag. Det vore ju synd om hans gener gick till spillo, så vi hoppas ju på att få till dom där öronen så att han kan få lite fina titlar till sitt namn också :) Vi har testat lite allt möjligt, och igår blev det något nytt. Mats tejpade Brutus öron. Han blev riktigt söt tycker jag :) 
 
Vår egen lilla Teletubbie
Och ifall att någon undrar; Nej, det skadar inte Brutus på något sätt what so ever.

Tom kalender

Det har börjat sjunka in att jag inte har något jobb längre. Eller jo, jag har ju extraknäck, men det är ju inte samma som att jobba på schema och veta att man har det där stället man ska gå till när de lediga dagarna är slut. Insåg igårkväll att jag inte har något planerat alls för veckan som kommer, och på ett sätt är det skönt, men på ett annat sätt känns det galet konstigt. Ska ta och finslipa mitt CV nu i helgen och ta en rajd på diverse ställen i stan till veckan hade jag tänkt. Men i övrigt är det helt tomt i kalendern. 

Var och hade "hej-då-fika" igår på hotellet, så hade bakat lite. Gott gott! Sen att det blev lite över till mig och Mats gör inte saken sämre :)

tisdag 1 februari 2011

Wii Fit

A-K kom förbi en stund idag för att spela lite Wii Fit med mig. Det är verkligen så mycket roligare när man har sällskap tycker jag :) Det var riktigt trevligt, Anna kom förbi också tillsammans med sin hund Leo och så var hon hundvakt åt lilla Dexter som vi passade för inte så länge sen. Med andra ord blev det lite av ett hunddagis här :P Hade faktiskt tänkt att fota lite för att kunna lägga upp nån bild här på bloggen, men glömde bort det. Nåja, ska försöka bli lite bättre på att ta bilder! :)


Nu ska jag ta och slappa en stund innan det är dags för middagen!

måndag 31 januari 2011

Sista dagen på hotellet avklarad

Har precis kommit hem från mitt sista pass på hotellet, det känns lite skumt faktiskt. Jag är numera arbetslös på heltid. Tror dock inte att jag kommer att sakna just det stället på ett bra tag, men kanske den sociala biten som man får när man träffar gästerna. Nåja, det reder sig säkert, får hoppas på ett nytt jobb så småningom, förhoppningsvis ett där jag kan utvecklas mer personligen. Det skulle vara trevligt att kunna få testa på lite mer ansvar som anställd ett tag innan det är dags för eget företagande. 

Nu ska jag ta och slappa lite i soffan innan det är dags att gå och lägga sig tror jag bestämt!

Godnatt! :)

Obehagligt

Jag och Mats var ute och gick med hundarna idag i vanlig ordning, när vi mötte en kvinna som hade en hund storlek lite större. Kvinnan var inte speciellt stor och hennes hund rätt så stark. Med andra ord hade hon inte en suck i världsrymden att hindra sin hund från att flyga på Timon. Tack och lov lyckades vi separera dem rätt fort, och Timon klarade sig utan skador, men usch vad skärrad jag blev. Till en början brydde jag mig inte om något annat än att undersöka om han fått något sår eller så, men när jag väl tittade upp på henne så sa hon att "han blir så lätt provocerad". Visst hon bad om ursäkt och jag är inte den som inte accepterar ursäkter när någon menar det. Nu gick det ju bra som sagt. I efterhand har jag dock tänkt en hel del på det som hände och jag tror att jag varit mer skakis efteråt än vad jag var just då det hände.

Den första frågan jag ställer mig är; varför har man inte en nosgrimma eller munkorg på sin hund om man vet att den lätt blir provocerad av andra hundar och att man själv inte är stark nog att hålla i den om den försöker slita sig? Speciellt om man är ute och går i områden där det finns en hel del folk/hundar? De kan ju faktiskt bli provocerade av t.ex. ett barn också. Den andra frågan; Varför läxade hon inte upp sin hund efter att den attackerade Timon? Hade det varit min hund hade jag verkligen visat den att ett sånt beteende inte är ok. Tur att Timon har mycket päls, och att jag inte hunnit klippa honom som jag har funderat att göra nu i några dagar..

söndag 30 januari 2011

Söndag

Är på ett konstigt humör idag, vet inte riktigt varför. Att jag inte vet varför gör det hela riktigt störande faktiskt, det är så mycket enklare om man har en orsak bakom allt, för då vet man vad man kan göra åt saken. Nåja..

Dagen idag har varit huslig och slapp. Började som vanligt med en promenad med hundarna som slutade med en sväng till Maxi för att handla hundmat. Det blev dock en del till som inhandlades, som vanligt. När vi kom hem städade vi en del, jag åkte på att ta hand om köket, så nu skiner det :) Resten av dagen har jag faktiskt inte gjort så mycket mer, har mest legat och läst i sängen, en helt ok söndag med andra ord!

Imorgon är det min sista dag på hotellet, bara lite wierd.

lördag 29 januari 2011

Jojo-jobba

Har flängt runt som ett yrväder idag känns det som. Började dagen med att jobba frukost på hotellet, började kl 7.00, jobbade till kl 12 och då hade min chef sagt åt mig att stänga en stund under dagen då det var så lite gäster och ingen incheck förräns på eftermiddagen. Plockade upp Hannah och åkte till Jysk för att inhandla nya kuddar till vår nya säng, de vi hade sen tidigare började bli alldeles slitna. Hittade en till uppsättning sängkläder också så nu kan vi ha lakan även om vi måste tvätta ;) Innan jysk såg vi dock att secondhand affären där bredvid hade öppet, så vi tog en vända där också och jag hittade några bebiskläder som jag tänkte skicka till mina små syskonbarn för en väldigt billig peng. 28kr för tre plagg, inte fy skam det inte! Hemåt igen för att äta lite mat, och Hannah slog på första säsongen av Desperate Housewives (hon har bestämt sig för att introducera mig i serien) och vi hann med två avsnitt innan det var dags att gå tillbaka till hotellet igen. Efter ett par timmar där är jag äntligen hemma igen och ska alldeles strax fortsätta i den mycket fängslande boken "a game of thrones" som Mats har fått mig att läsa!  :)

fredag 28 januari 2011

Lördagmorgon

Var uppe galet mycket tidigare idag än jag varit den senaste tiden. 06.10 ringde väckaren och det var dags att kliva upp för att gå till jobbet. Mats skulle också upp för att åka iväg och spela bowling i Vilhelmina och Lycksele idag. Dock unnade vi oss att snooza lite först. Mats fixade en ny säng åt oss i torsdags och även om jag inte var helt nöjd i början med att jag inte fick vara med och se ut saker och så (eftersom att jag var på jobbet) så har jag helt ändrat uppfattning nu. Den är verkligen helt galet skön, känns nästan som att man smält ner i madrassen när man legat i den en stund, och det är inte helt fel att ha lite mera utrymme heller. Ända sen vi flyttade ihop har vi haft en 120cm bäddsoffa vi sovit i, så 180cm riktig säng känns galet stort nu. Det enda problemet med den är att den är så skön att jag inte vill kliva upp ur den :P

Nu hoppas jag att några av mina gäster vaknar och vill äta frukost snart, så att dagen får komma igång på riktigt!

onsdag 26 januari 2011

Tillbaka i verkligheten


Har spenderat några dagar uppe på Mats pappas stuga, lika skönt som alltid. Det är som en flykt från verkligheten varje gång vi åker dit upp. Det finns knappt någon täckning på mobilen, internet är inte att tala om och det är extremt sällan en annan bil passerar på vägen utanför tomten. Med andra ord är det rätt tyst och ensamt där uppe i skogen, men för några dagar lite då och då är det nästan som värsta hälso-hem vistelsen eller nått :P Hundarna har också njutit av att inte behövt ha något koppel på sig under hela tiden vi var på stugan, utan bara fått springa i snön och skogen runt stugan. För Brutus var det inget nytt, men för Timon som aldrig varit med dit förr och för lilla Dexter som vi passar åt Lisa för några dagar var det njutning på hög nivå :)

Mats skottar fram skotern med "hjälp" av Brutus och Dexter

Liten Dexter blev alldeles trött av att springa runt i snön så han somnade sött på mitt ben :)

Tre fyrbenta vänner på språng :)
Efter dagar med plusgrader blir det rätt isigt när temperaturen plötsligt blir -15C istället

Lilla Dexter på språng i skogen :)

lördag 22 januari 2011

Gomiddag och tv-spel

Började dagen med att försova mig. Alltid lika roligt, inte. Hade lovat min kära sambo att komma och titta när han spelade bowlingmatch och självklart vaknade jag inte förrän halva matchen hade gått redan. Suck.Det gick bra för laget iallafall, de vann :)

Efter matchen åkte vi till Willys för att handla mat till vår stugvistelse som vi åker på imorgon tillsammans med Mats pappa. Det ska bli SÅ skönt att komma bort från stan lite, läsa knasen-tidningar, knappt ha täckning på mobilen och andas fjälluft några dagar. Det kanske inte låter som det roligaste man kan göra, men det är som balsam för själen tycker jag :)

Vid 16-tiden åkte vi hem till Emma och Niclas för att äta middag. Dom hade gjort hasselbackspotatis, fläskfilé med mozarella smält över och gräddsås. Till efterrätt blev det cheesecake och jordgubbar. Galet gott :) Vi avslutade kvällen med att spela Super Mario på deras Wii, och vips hade det gått flera timmar :P Man ska nog inte underskatta roligheten med att spela tv-spel, speciellt inte om man gör det alla tillsammans. Och ärligt talat, så är vi nog lite nördiga hela högen när det kommer till spel och sånt, så det passar ju :)

Nej, nu ska jag gå och ta fram det som ska med till stugan imorgon!


fredag 21 januari 2011

Fredagen

Började dagen på ett av de bästa sätt jag vet. Lång sovmorgon och sen ytterligare en timma i sängen tillsammans med en god bok. Nog för att jag "slösade" bort större delen av dagen och förmodligen inte kommer att somna förrän mycket sent så kändes det som en mycket bra start på dagen. 
 
Senare på eftermiddagen kom A-K och Johan hit för att äta middag med oss. Det blev egenfångad öring stekt i ugnen, hemlagat potatismos med ost och örtkrydda samt min egna yoghurtsås till. Mycket gott om jag får säga det själv. Det känns också alltid extra bra att äta mat som man inte bara gått och köpt i affären utan något som är viltfångat. Mer ekologiskt kan det ju som inte bli, eller hur? God mat och gott sällskap är ju också en av de bästa sätten man kan spendera tid på så bara det kan ju göra att flera dagar kan kännas positivare. Inte för att jag har mycket att klaga på :P
 
Efter middagen spelade vi lite Nintendo Wii Resorts, det var också roligt :)




Ny blogg

Har fått höra från en vän att den här bloggportalen ska vara bättre än den jag använt tidigare, så jag bestämde mig för att göra ett försök. Det kan ju inte skada eller hur? Det sägs ju att det ska vara bra att testa på nya saker ;)

Kände för att skriva något ikväll, ibland börjar det som bara att klia i fingrarna efter just det, även om jag egentligen inte har något speciellt jag behöver skriva av mig eller så, det är bara ett behov som dyker upp lite titt som tätt. Det är som att fingrarna vill röra på sig lite eller nått. Kanske sviter från den tid då jag brukade spela piano hyffsat regelbundet, jag vet inte, men det spelar kanske inte så stor roll egentligen, eller? Jag orkar inte skriva någon personlig presentation på mig själv just nu, det kanske kommer senare eller kanske inte. Förmodligen kommer de flesta som läser den här bloggen ha en aning om vem jag är ändå så det kanske inte behövs. Eller så skriver jag en senare, vi får se. Om inte annat så kommer kanske personen jag är att synas i de inlägg jag gör så det kommer att säga sig självt med tiden? Nåja, nu ska jag inte rabbla massa random flum längre. Ha det så gott så länge!