måndag 31 januari 2011

Sista dagen på hotellet avklarad

Har precis kommit hem från mitt sista pass på hotellet, det känns lite skumt faktiskt. Jag är numera arbetslös på heltid. Tror dock inte att jag kommer att sakna just det stället på ett bra tag, men kanske den sociala biten som man får när man träffar gästerna. Nåja, det reder sig säkert, får hoppas på ett nytt jobb så småningom, förhoppningsvis ett där jag kan utvecklas mer personligen. Det skulle vara trevligt att kunna få testa på lite mer ansvar som anställd ett tag innan det är dags för eget företagande. 

Nu ska jag ta och slappa lite i soffan innan det är dags att gå och lägga sig tror jag bestämt!

Godnatt! :)

Obehagligt

Jag och Mats var ute och gick med hundarna idag i vanlig ordning, när vi mötte en kvinna som hade en hund storlek lite större. Kvinnan var inte speciellt stor och hennes hund rätt så stark. Med andra ord hade hon inte en suck i världsrymden att hindra sin hund från att flyga på Timon. Tack och lov lyckades vi separera dem rätt fort, och Timon klarade sig utan skador, men usch vad skärrad jag blev. Till en början brydde jag mig inte om något annat än att undersöka om han fått något sår eller så, men när jag väl tittade upp på henne så sa hon att "han blir så lätt provocerad". Visst hon bad om ursäkt och jag är inte den som inte accepterar ursäkter när någon menar det. Nu gick det ju bra som sagt. I efterhand har jag dock tänkt en hel del på det som hände och jag tror att jag varit mer skakis efteråt än vad jag var just då det hände.

Den första frågan jag ställer mig är; varför har man inte en nosgrimma eller munkorg på sin hund om man vet att den lätt blir provocerad av andra hundar och att man själv inte är stark nog att hålla i den om den försöker slita sig? Speciellt om man är ute och går i områden där det finns en hel del folk/hundar? De kan ju faktiskt bli provocerade av t.ex. ett barn också. Den andra frågan; Varför läxade hon inte upp sin hund efter att den attackerade Timon? Hade det varit min hund hade jag verkligen visat den att ett sånt beteende inte är ok. Tur att Timon har mycket päls, och att jag inte hunnit klippa honom som jag har funderat att göra nu i några dagar..

söndag 30 januari 2011

Söndag

Är på ett konstigt humör idag, vet inte riktigt varför. Att jag inte vet varför gör det hela riktigt störande faktiskt, det är så mycket enklare om man har en orsak bakom allt, för då vet man vad man kan göra åt saken. Nåja..

Dagen idag har varit huslig och slapp. Började som vanligt med en promenad med hundarna som slutade med en sväng till Maxi för att handla hundmat. Det blev dock en del till som inhandlades, som vanligt. När vi kom hem städade vi en del, jag åkte på att ta hand om köket, så nu skiner det :) Resten av dagen har jag faktiskt inte gjort så mycket mer, har mest legat och läst i sängen, en helt ok söndag med andra ord!

Imorgon är det min sista dag på hotellet, bara lite wierd.

lördag 29 januari 2011

Jojo-jobba

Har flängt runt som ett yrväder idag känns det som. Började dagen med att jobba frukost på hotellet, började kl 7.00, jobbade till kl 12 och då hade min chef sagt åt mig att stänga en stund under dagen då det var så lite gäster och ingen incheck förräns på eftermiddagen. Plockade upp Hannah och åkte till Jysk för att inhandla nya kuddar till vår nya säng, de vi hade sen tidigare började bli alldeles slitna. Hittade en till uppsättning sängkläder också så nu kan vi ha lakan även om vi måste tvätta ;) Innan jysk såg vi dock att secondhand affären där bredvid hade öppet, så vi tog en vända där också och jag hittade några bebiskläder som jag tänkte skicka till mina små syskonbarn för en väldigt billig peng. 28kr för tre plagg, inte fy skam det inte! Hemåt igen för att äta lite mat, och Hannah slog på första säsongen av Desperate Housewives (hon har bestämt sig för att introducera mig i serien) och vi hann med två avsnitt innan det var dags att gå tillbaka till hotellet igen. Efter ett par timmar där är jag äntligen hemma igen och ska alldeles strax fortsätta i den mycket fängslande boken "a game of thrones" som Mats har fått mig att läsa!  :)

fredag 28 januari 2011

Lördagmorgon

Var uppe galet mycket tidigare idag än jag varit den senaste tiden. 06.10 ringde väckaren och det var dags att kliva upp för att gå till jobbet. Mats skulle också upp för att åka iväg och spela bowling i Vilhelmina och Lycksele idag. Dock unnade vi oss att snooza lite först. Mats fixade en ny säng åt oss i torsdags och även om jag inte var helt nöjd i början med att jag inte fick vara med och se ut saker och så (eftersom att jag var på jobbet) så har jag helt ändrat uppfattning nu. Den är verkligen helt galet skön, känns nästan som att man smält ner i madrassen när man legat i den en stund, och det är inte helt fel att ha lite mera utrymme heller. Ända sen vi flyttade ihop har vi haft en 120cm bäddsoffa vi sovit i, så 180cm riktig säng känns galet stort nu. Det enda problemet med den är att den är så skön att jag inte vill kliva upp ur den :P

Nu hoppas jag att några av mina gäster vaknar och vill äta frukost snart, så att dagen får komma igång på riktigt!

onsdag 26 januari 2011

Tillbaka i verkligheten


Har spenderat några dagar uppe på Mats pappas stuga, lika skönt som alltid. Det är som en flykt från verkligheten varje gång vi åker dit upp. Det finns knappt någon täckning på mobilen, internet är inte att tala om och det är extremt sällan en annan bil passerar på vägen utanför tomten. Med andra ord är det rätt tyst och ensamt där uppe i skogen, men för några dagar lite då och då är det nästan som värsta hälso-hem vistelsen eller nått :P Hundarna har också njutit av att inte behövt ha något koppel på sig under hela tiden vi var på stugan, utan bara fått springa i snön och skogen runt stugan. För Brutus var det inget nytt, men för Timon som aldrig varit med dit förr och för lilla Dexter som vi passar åt Lisa för några dagar var det njutning på hög nivå :)

Mats skottar fram skotern med "hjälp" av Brutus och Dexter

Liten Dexter blev alldeles trött av att springa runt i snön så han somnade sött på mitt ben :)

Tre fyrbenta vänner på språng :)
Efter dagar med plusgrader blir det rätt isigt när temperaturen plötsligt blir -15C istället

Lilla Dexter på språng i skogen :)

lördag 22 januari 2011

Gomiddag och tv-spel

Började dagen med att försova mig. Alltid lika roligt, inte. Hade lovat min kära sambo att komma och titta när han spelade bowlingmatch och självklart vaknade jag inte förrän halva matchen hade gått redan. Suck.Det gick bra för laget iallafall, de vann :)

Efter matchen åkte vi till Willys för att handla mat till vår stugvistelse som vi åker på imorgon tillsammans med Mats pappa. Det ska bli SÅ skönt att komma bort från stan lite, läsa knasen-tidningar, knappt ha täckning på mobilen och andas fjälluft några dagar. Det kanske inte låter som det roligaste man kan göra, men det är som balsam för själen tycker jag :)

Vid 16-tiden åkte vi hem till Emma och Niclas för att äta middag. Dom hade gjort hasselbackspotatis, fläskfilé med mozarella smält över och gräddsås. Till efterrätt blev det cheesecake och jordgubbar. Galet gott :) Vi avslutade kvällen med att spela Super Mario på deras Wii, och vips hade det gått flera timmar :P Man ska nog inte underskatta roligheten med att spela tv-spel, speciellt inte om man gör det alla tillsammans. Och ärligt talat, så är vi nog lite nördiga hela högen när det kommer till spel och sånt, så det passar ju :)

Nej, nu ska jag gå och ta fram det som ska med till stugan imorgon!


fredag 21 januari 2011

Fredagen

Började dagen på ett av de bästa sätt jag vet. Lång sovmorgon och sen ytterligare en timma i sängen tillsammans med en god bok. Nog för att jag "slösade" bort större delen av dagen och förmodligen inte kommer att somna förrän mycket sent så kändes det som en mycket bra start på dagen. 
 
Senare på eftermiddagen kom A-K och Johan hit för att äta middag med oss. Det blev egenfångad öring stekt i ugnen, hemlagat potatismos med ost och örtkrydda samt min egna yoghurtsås till. Mycket gott om jag får säga det själv. Det känns också alltid extra bra att äta mat som man inte bara gått och köpt i affären utan något som är viltfångat. Mer ekologiskt kan det ju som inte bli, eller hur? God mat och gott sällskap är ju också en av de bästa sätten man kan spendera tid på så bara det kan ju göra att flera dagar kan kännas positivare. Inte för att jag har mycket att klaga på :P
 
Efter middagen spelade vi lite Nintendo Wii Resorts, det var också roligt :)




Ny blogg

Har fått höra från en vän att den här bloggportalen ska vara bättre än den jag använt tidigare, så jag bestämde mig för att göra ett försök. Det kan ju inte skada eller hur? Det sägs ju att det ska vara bra att testa på nya saker ;)

Kände för att skriva något ikväll, ibland börjar det som bara att klia i fingrarna efter just det, även om jag egentligen inte har något speciellt jag behöver skriva av mig eller så, det är bara ett behov som dyker upp lite titt som tätt. Det är som att fingrarna vill röra på sig lite eller nått. Kanske sviter från den tid då jag brukade spela piano hyffsat regelbundet, jag vet inte, men det spelar kanske inte så stor roll egentligen, eller? Jag orkar inte skriva någon personlig presentation på mig själv just nu, det kanske kommer senare eller kanske inte. Förmodligen kommer de flesta som läser den här bloggen ha en aning om vem jag är ändå så det kanske inte behövs. Eller så skriver jag en senare, vi får se. Om inte annat så kommer kanske personen jag är att synas i de inlägg jag gör så det kommer att säga sig självt med tiden? Nåja, nu ska jag inte rabbla massa random flum längre. Ha det så gott så länge!