tisdag 18 oktober 2011

Schemaändring och en stackars gubbe.

Vaknade precis före att min chef ringde imorse, ca kvart i 7. En av mina kollegor hade blivit sjuk så han undrade om jag kunde komma in och jobba förmiddag istället för eftermiddag, börja kl 8 och sen sluta 16.30 då en annan kollega kunde komma in och ta eftermiddagen. Man måste ju ställa upp för laget, nästa gång kan det ju vara min tur, så eftersom att jag redan var vaken klev jag upp och begav mig till jobbet. Kändes lite skumt att inte gå hem vid kl 15 som man vanligtvis gör när man har förmiddagspasset, men vad gör man? Dagen i sig var inte speciellt händelsefull, förutom att brandlarmet blev testat i hela hotellet, så jag fick mig en liten mini-brandlarmsgenomgång av han som kom för att testa larmet. Inte helt fel tycker jag, det är ju något man aldrig kan vara för förberedd på om det någon gång skulle vara skarpt läge.

Efter jobbet har dagen varit hyffsat händelselös, förutom att jag träffade en medelålders herre som inte verkade speciellt positiv till livet när jag var ute med hundarna. Har träffat denne herre en gång förut när han var inne på hotellet och köpte en öl, kan inte påstå att han var positivare då. Han frågade mig om man hade hundar som substitut för barn, sen sa han att han hatade hundar också. Tänkte inte bry mig så mycket åt hans bitterheter, men när han nästan cyklade över Brutus blev jag inte glad alls. Hade han inte cyklat iväg vet jag inte vad jag hade gjort. Är mest glad över att jag hann dra undan Brutus så att han inte blev skadad, trots att han är en hårding till hund. Nu i efterhand tycker jag mest synd om mannen, det kan inte vara lätt att hela tiden vara så sur på saker och ting.

En positiv sak är dock att Skrutt äntligen har kommit hem från utlandet, så nu kan jag ringa henne stup i kvarten igen! :D

söndag 16 oktober 2011

Helgen!

Från att inte ha några som helst planer för min lediga helg så blev den ändå rätt fullspäckad. När jag vaknat på fredagen runt 12-tiden efter mitt nattpass på jobbet och haft ut hundarna loggar jag in på facebook och har fått ett meddelande av Karin att dom är i Östersund. Hade helt glömt bort att det var i fredags de skulle komma så blev rätt glad av det hela. Ringde upp henne och det resulterade i en tur på stan och sen after-work på Plaza. Mycket trevligt och fick inviga mitt team-memberkort på riktigt också. Me like very much! Mycket bra kväll trots att Mats var borta över natten med jobb.

Lördagen hade inte heller några planer men det slutade med att jag hamnade hos Anna N på fest och senare på Plaza igen. Också en mycket trevlig kväll med mycket dansande och sjungande-med-i-låtar tills jag hade ont i halsen. Kul var det iallafall! :)

Idag ska jag göra så lite som möjligt så länge som möjligt för att ladda inför arbetsveckan som väntar. Om två helger är jag i pite och hälsar på! Längtar som en tok :)

måndag 10 oktober 2011

Lediga måndag

Tog en sovmorgon idag, eller ja, var upp strax efter kl 6 för att ta emot lilla Dexter som vi sitter hundvakt åt idag medan hans matte Lisa jobbar, men fick ju somna om igen efter att hundarna lugnat ner sig lite. Dom blir ju som så uppspelta när dom får besök :) 

När både jag och Mats vaknat till liv tog vi oss en promenad med hundarna i höstsolen och sen passade vi på att byta till vinterdäck på bilen. När jag säger vi så menar jag faktiskt vi, jag bytte två däck, även om Mats fick lov att hjälpa mig loss med bultarna först, dom satt så hårt att det inte hjälpe att jag hoppade på fällkorset ens! Jag förstår inte riktigt varför folk ibland kan bli förvånade när jag säger att jag kan byta däck på en bil. SÅ svårt är det faktiskt inte, och om man har problemet jag hade idag med att bultarna satt för hårt så kan man nog låna/hyra ett tryckluftsverktyg på en GDS-hall eller något till hjälp. Men svårt? Nja det tycker jag nog inte. Jobbigt? Ja en smula däremot och smutsig blir man också :P

Annars idag så har det inte hänt överdrivet mycket. Anna kom förbi och hängde ett tag så jag fick sällskap till middagen även om Mats åkte till jobbet. Surrade en massa som vanligt :) Lisa kom även förbi en stund mellan hennes två jobb så jag har haft bra med sällskap idag. Imorgon påbörjas den första av mina 3 arbetsdagar den här veckan, sen är det långhelg. Ska bli skönt. Har även beställt tågbiljetter hem till senare i månaden, så ska bara ta ledigt nu så blir det bra ;)

söndag 9 oktober 2011

Söndagkväll

Har precis avslutat min arbetsvecka, sådär lagom en och en halv timma innan veckan officiellt är slut också, om man tittar på klockan. Ledig imorgon, ska bli skönt att bara få pyssla med det jag känner för en dag :)

Helgen har varit hektisk, middag hos Mats mamma både fredag och lördag och sen födelsedagsfika hos Emma och Niclas idag, plus jobb lördag och söndag. Jobbade även lite på fredagmorgon också, eftersom att jag hade haft nattpasset och slutade 06.45. Efter att man då sovit några timmar är hela dagen borta nästan, så det var inte mycket jag hann med då. Veckan som kommer har jag iallafall min "lilla" arbetsvecka, bara tre dagar så det ska bli skönt att hinna med lite annat också. Tycker om att jobba, men ibland är det skönt att slippa gå dit ;)

Nej, nu ska jag krypa till kojs, så att man orkar med dagen imorgon! :)

onsdag 5 oktober 2011

Bloggomstart?

Jag kan ju alltid se om jag lyckas med det här att uppdatera lite oftare. Jag ska inte lova något dock ;) Så, vad har hänt sen sist? Alldeles för mycket för att ta upp allt i ett och samma inlägg, men kan lista dom stora sakerna iallafall:

  1. Jag och Mats har bestämt ett datum för när vi ska gifta oss! 21a juli 2012 blir det, planeringen är i full gång. 
  2. Jag hade som jag nämnde sist fått ett nytt jobb precis då, en mycket begränsad tjänst på ynka 20% provanställning, MEN som nu har blivit 90% tillsvidareanställning! Kan inte säga annat än att jag är mycket nöjd över det hela :)
  3. Mats har också fått ett jobb, han är nu sprayisolerare! :)
Saker och ting rullar onekligen på och jag trivs riktigt bra med livet. Största bekymret just nu är att vi ska försöka byta ut vår bil mot en lite mindre variant, vi har kommit fram till att vi inte behöver ha en så stor bil som vi har just nu och lite ekonomisk måste man ju vara. Det gäller bara som sagt att hitta en passande bil och allra helst en bil vars ägare vill ta vår nuvarande bil i utbyte plus minus mellanskillnad.

Avslutar inlägget med en liten bild på Timon :)