lördag 26 februari 2011

Fler vinterhundbilder

Vi åkte till minnesgärdet idag igen tillsammans med Lisa och Dexter. Det är så roligt att våra fyrbenta små vänner leker så bra ihop :) 










måndag 21 februari 2011

Brutus vs Snabeldraken




 Brutus hade en liten dust med dammsugaren, aka Snabeldraken, som hade "stulit" hans allra käraste boll :)


Slipa och lacka

Jag och Mats åkte iväg till Brunflo och hans pappa idag för att lacka vårat soffbord som han har slipat. Det var fullt i fläckar och allmänt luggslitet så det var verkligen behöveligt. Vi lackade ett varv, men eftersom att det ska lackas två varv så fick vi inte ta med bordet hem idag. Mats pappa var snäll och sa att han fixar det andra varvet imorgon :) Efter allt lackande så åkte vi till Sibylla för att äta, det var gott som vanligt, men just nu verkar inte min mage vara helt nöjd med sin tillvaro. Får se om det blir något av det senare.

Annars har dagen varit lugn, det är faktiskt ganska trist att inte ha så mycket att göra på dagarna..

söndag 20 februari 2011

En stund på isen

Jag och Mats tog hundarna och åkte till Minnesgärdet tillsammans med Lisa och Dexter idag för att låta hundarna springa av sig på isen en stund då det inte var så kallt ute. Riktigt trevligt tycker jag :)

Dexter jagade Brutus mer än han jagade bollen, tror vi iallafall :)

Ge Brutus en boll och han är den lyckligaste hunden i världen :)

Timon, Brutus och Dexter i full karriär :)

lördag 19 februari 2011

Ätar-dag typ

Sov alldeles för länge idag igen. Jag börjar tvivla på att mina många sömntimmar inte beror på att jag är trött egentligen, utan att jag har haft en hel massa drömmar jag inte riktigt velat vakna ifrån senaste dagarna. Är det en legitim ursäkt för att sova bort halva dagen?

Mats ringde iallafall och väckte mig kl 13 (!) när han var på väg från bowlinghallen och frågade om jag ville följa med han och hans pappa och äta på stan. Tyckte det lät som en bra plan så klev upp och gick ut med hundarna. Det blev att äta på Sammurai, nära och bra från oss såhär i kylan. Entrecôte Yakuniku (stavning?) blev det för oss alla tre, men jag tror att det hade räckt om vi hade beställt in två portioner. Galet stora de var! Fick i mig kanske en tredjedel så bad att få ta med mig resten hem. Har aldrig bett om en "doggy bag" någonsin förut, men antar att någon gång måste vara den första! Medan vi var ute med hundarna innan Sammurai så ringde förresten Mats mamma och frågade om vi ville komma och äta hemmagjort pizza till middag hos henne och eftersom att det var några timmar kvar dit så tackade vi ja. Det var också gott, även om vi inte orkade äta så jättemycket av pizzan efter den bastanta lunchen.

Avslutade kvällen med att kika på melodifestivalen tillsammans med Mats mamma och sen åkte vi hemåt.

Och till sist: Stort GRATTIS till Emma och Niclas som har fått en liten dotter för inte alltför många timmar sedan! :)

torsdag 17 februari 2011

Att älska är svårt

Hittade den här krönikan via en vän på facebook alldeles nyss. Mycket läsvärd tycker jag, och så som min vän också beskrev det hela så uttrycker författaren mina tankar i ämnet mycket väl. Läs och begrunda!

http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.2331532/marcus-birro-att-alska-ar-svart

onsdag 16 februari 2011

Onsdag idag igen

Det känns lite som att jag har tappat kollen på vilken dag det är, dom flyter som bara förbi utan att jag märker att dom går. Antar att det beror på att jag inte har något jobb just nu..

Appropå jobb så skickade jag in ett par ansökningar idag, båda servitrisjobb. Egentligen skulle jag vilja göra något annat för att utvecklas personligen och använda min utbildning, men så verkar ju inte systemet vara uppbyggt. Nåja, antar att jag inte har möjlighet att vara kräsen just nu, man måste ju ha pengar för att leva i denna värld. Hoppas bara att jag får napp på något av de andra jobben jag sökt istället!

I övrigt har det inte hänt så mycket sen sist, jag och Mats tar det mest lugnt här hemma då vi båda är lite småkrassliga. Han är dock på bättringsvägen medan jag verkar gå åt andra hållet. Äsch, det går väl över snart.

söndag 13 februari 2011

Korvgrillning fast inomhus

Hade planer på att spendera lite tid i parken tillsammans med Lisa och hennes Dexter idag och grilla korv och allmänt må gott, men vädret ville annat. Ingen sol idag inte, utan bara igår då jag skulle jobba och inte hann med mycket annat, typiskt. Nåja, vi såg till att ha trevligt ändå, bara att vi bestämde att äta korven inomhus istället. Det är inte helt fel att ha en grill-stekpanna sånna gånger! :)

Mötte upp Olov och handlade tillsammans och sen kom Linda och hennes karl och joinade oss när vi gick en sväng med hundarna upp till campus så de fick springa lite. Efter det gick vi hem till oss och gjorde mat. Det är rätt skönt ändå att så länge man har rätt sällskap så behöver en middag inte vara mer avancerad än korv med bröd :)

torsdag 10 februari 2011

Blöt hund

Badade Timon idag, första gången han har fått bada hela sig sen vi fick honom och det var som att halva hunden försvann :P 

Så här brukar han se ut för det mesta..
..och såhär ser han ut när han är väldigt blöt :)

Onsdag

Var allmänt uttråkad när jag vaknade, men solen sken så jag tänkte ta mig iväg på en lite längre promenad med hundarna så fort jag klivit upp. Dock tyckte min kropp annorlunda. Var fortfarande klen sen blodgivningen så det fick bli den vanliga svängen istället. Kom hem och hade fortfarande ingen inspiration till vad jag kunde tänkas hitta på, och med en smula frustration sa jag till Mats att jag ville ha ett nytt spel till Wii:t. Han var så snäll då och sa att jag kunde ta hans kort och gå och köpa ett! :) Han tyckte att jag prioriterat bort det så många månader nu att det var dags. Sagt och gjort, kilade ner till affären och inhandlade Donkey Kong! :)

Senare på kvällen frågade Lisa om jag ville följa med till Oscars och äta lite soppa. Hade precis ätit då hon skrev, men följde med ändå för att hänga lite. Oscars är ju som trevligt för det mesta så. Väl där träffade vi på Linus som pluggade samtidigt som mig för något år sen, han hade tydligen börjat om att plugga så han var tillbaka i stan. Riktigt trevlig prick det där :) Vi satt och surrade bort någon timma och sen var det dags att röra sig hemåt. På det stora hela blev inte dagen så tråkig som jag hade trott att den skulle bli :)


måndag 7 februari 2011

Vars tog dagen vägen?

Klockan är snart 22 och det känns som att den här dagen näst intill har försvunnit utan att jag märkt det. Sov iofs rätt länge, till 11 typ, och sen var det dags att bege sig till sjukhuset för att lämna lite blod. Blev galet klen efter det den här gången, orkade knappt ta mig uppför trapporna hem till lägenheten efteråt. Galet läskigt faktiskt, även om jag vet att det kan bli så när man har tappat ur sig en halvliter av sin livgivande vätska. Stupade i säng och somnade, vaknade till när Mats kom och tog av mig glasögonen men slocknade igen rätt snabbt. Vaknade först runt 18 tiden, hade sovit minst tre timmar med andra ord. Klev upp och gjorde middag tillsammans med Mats, även om han sa att jag kunde ligga kvar och sova hela kvällen och natten om jag ville. Söt han är :)

Nu är det snart dags att ta ut hundarna på deras kvällspromenad, sen blir det nog att inta vågrätt läge igen tror jag bestämt. Dagen är ju nästan slut.

söndag 6 februari 2011

Spelkväll med Emma och Niclas

Har precis kommit hem från att ha spenderat några timmar hos Emma och Niclas på en spelkväll. Det blev Nintendo Wii igen, Super Mario Bros. Galet roligt tycker jag, märkte knappt att tiden gick och vips var klockan elva och det var dags att åka hem. Niclas ska ju upp och jobba imorgon. Sjukt sköna människor om man frågar mig :)

Stannade till på campus för att låta hundarna springa av sig lite, Brutus sprang som vanligt som besatt efter bollen Mats sparkade iväg åt honom. Tänk om det vore så enkelt att vara helt till sig av glädje? :)

Nu blir det strax dags för sängen, det är ju en dag imorgon också, tänkte försöka få NÅGOT gjort iallafall :)
Gonatt!

Gårdagen

Klev upp betydligt tidigare än vanligt för att följa med Jonas och hämta två av hans döttrar för en dag på stan. Har inte träffat dem på hur länge som helst så det var riktigt roligt :) Vi gick och handlade present till en av deras lekkamrater som de skulle på kalas till några timmar senare och sen gick vi runt på stan och kollade lite här och där. Dom hade ombyggnadsrea på Dressman så kikade lite åt Mats och fyndade rätt bra. Handlade saker som skulle ha kostat ca 1400kr om det varit ordinarie pris men betalade endast 200! Det tycker jag är riktigt bra rea det! :)

Efter turen på stan gick vi hem till oss och hängde lite innan det var dags för dem att åka på kalaset. Tjejerna hade riktigt roligt med hundarna och det var skoj att hänga med dem igen. Det slutade med att vi bestämde att Jonas och tjejerna skulle sova över hos oss, så det blev nästan värsta pyjamaspartyt :)

Rebecca och Alicia

Rebecca leker med Timon

Brutus vill ha Alicias uppmärksamhet :)

Örtagård i miniatyr

I somras gjorde jag ett försök att odla mina egna örter för att ha till matlagning etc. Tycker det är så gott när man gör till exempel fisk att ha med färska örter istället för torkade eller frysta. Den gången misslyckades jag lite med att sköta om dem, så de vissnade innan de blivit stora nog för att äta, men nu har jag bestämt mig för att försöka igen! Hoppas mina fingrar blivit "grönare" sen sist ;)


fredag 4 februari 2011

Imorgon

Just nu längtar jag massor tills imorgon, för då ska jag få träffa dom här två gotjejerna :)



Teletubbie

Snart är det dags för hundutställningssäsongen att dra igång, och självklart vill vi vara med på ett hörn med Brutus. Han är ju en sån enormt fin hund, både i utseende och psyke (det senare framför allt) MEN han håller upp öronen för mycket, om man ska följa rasstandarden. På grund av det så har det inte gått riktigt så bra som vi har velat på de senaste utställningarna, med tanke på att vi gärna vill avla på honom en vacker dag. Det vore ju synd om hans gener gick till spillo, så vi hoppas ju på att få till dom där öronen så att han kan få lite fina titlar till sitt namn också :) Vi har testat lite allt möjligt, och igår blev det något nytt. Mats tejpade Brutus öron. Han blev riktigt söt tycker jag :) 
 
Vår egen lilla Teletubbie
Och ifall att någon undrar; Nej, det skadar inte Brutus på något sätt what so ever.

Tom kalender

Det har börjat sjunka in att jag inte har något jobb längre. Eller jo, jag har ju extraknäck, men det är ju inte samma som att jobba på schema och veta att man har det där stället man ska gå till när de lediga dagarna är slut. Insåg igårkväll att jag inte har något planerat alls för veckan som kommer, och på ett sätt är det skönt, men på ett annat sätt känns det galet konstigt. Ska ta och finslipa mitt CV nu i helgen och ta en rajd på diverse ställen i stan till veckan hade jag tänkt. Men i övrigt är det helt tomt i kalendern. 

Var och hade "hej-då-fika" igår på hotellet, så hade bakat lite. Gott gott! Sen att det blev lite över till mig och Mats gör inte saken sämre :)

tisdag 1 februari 2011

Wii Fit

A-K kom förbi en stund idag för att spela lite Wii Fit med mig. Det är verkligen så mycket roligare när man har sällskap tycker jag :) Det var riktigt trevligt, Anna kom förbi också tillsammans med sin hund Leo och så var hon hundvakt åt lilla Dexter som vi passade för inte så länge sen. Med andra ord blev det lite av ett hunddagis här :P Hade faktiskt tänkt att fota lite för att kunna lägga upp nån bild här på bloggen, men glömde bort det. Nåja, ska försöka bli lite bättre på att ta bilder! :)


Nu ska jag ta och slappa en stund innan det är dags för middagen!